Parempi istuvuus kuperalla tuotteella

 

Terveydenhuollon ammattilaisena avannepotilaiden tiedottaminen ja ohjeistaminen on olennainen osa vastuualueitasi. Me Hollisterilla pyrimme auttamaan sinua siinä tarjoamalla selkeää tietoa, joka on helppo löytää ja jakaa potilaiden kanssa.

Näissä kolmessa oppaassa käsitellään kuperuutta. Potilaat saattavat kuulla puhuttavan kuperuudesta ymmärtämättä, mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan, erityisesti avanteen kanssa elämisen varhaisvaiheissa. Nämä oppaat tarjoavat sinulle materiaaleja, jonka pohjalta vastata kysymyksiin, selittää vaihtoehtoja ja vähentää epävarmuuksia.

Kuperuuden ja arvioinnin käyttö tarvittaessa

Avannepussijärjestelmän istuvuus on erittäin tärkeää avanteen kanssa elävälle. Kuperat ihonsuojalevyt voivat olla välttämättömiä, jotta avanteen ympärys saadaan tiiviiksi, vuodot vältetään ja tuotteen käyttäjä voi olla rauhallisin mielin.

Tässä oppaassa selitetään perusasiat kuperuudesta ja aloitetaan selkeästä määritelmästä: mitä se tarkoittaa ja miten se toimii. Sen jälkeen kuvataan, miten kupera ihonsuojalevy voi lisätä avannepussijärjestelmän käyttöaikaa parantamalla istuvuutta.

Seuraavassa osiossa annetaan yksinkertainen potilasarviomenetelmä, jota voi käyttää kuperuuden tarpeen määrittämisessä. Lisäksi siinä kerrotaan erilaisista saatavilla olevista kuperista tuotevaihtoehdoista ja sopivan kuperan ihonsuojalevyn valitsemisesta.

Lopuksi tässä tietolomakkeessa selitetään joitain tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kuperuuden valintaan. Niitä ovat eri terveysongelmat, avanteen ja sitä ympäröivän alueen muutokset sekä potilaan paino.

Pehmeä ja kupera ihonsuojalevy voi parantaa istuvuutta

Tässä materiaalissa kuvataan kahdeksan eri tapausta, joissa potilaalle voi olla hyötyä pehmeästä ja kuperasta ihonsuojalevystä.

Kliinisiä perusteita pehmeän ja kuperan ihonsuojalevyn käytölle:

  • ihon tasalla olevaa avannetta ympäröivän alueen tyrä
  • kiinteä vatsa ja tukevan ja jäykän kuperan pussijärjestelmän käytöstä johtuva painevamma
  • ihopoimussa oleva avanne
  • vatsapoimussa oleva avanne
  • alle 20 mm:n (2 cm:n) korkuinen avanne
  • välittömästi leikkauksenjälkeinen avanne, kun vatsa on kiinteä ja pullistunut, luumen on epäkeskinen ja riskinä on ihon ja limakalvojen eroaminen
  • lenkkiavanne
  • pyoderma gangrenosum.

 

Lopuksi kerrotaan Hollisterin tarjoamista pehmeistä ja kuperista ihonsuojalevyvaihtoehdoista ja tavoista, joilla ne voivat parantaa istuvuutta.

Kuperien suojalevyjen valikoima

Hollisterin avannetuotevalikoimaan kuuluu erilaisia kuperia suojalevyratkaisuja. Potilaalle sopivimman valitseminen ei ole aina yksinkertaista.

Tässä materiaalissa kuvataan saatavilla olevat vaihtoehdot ja käsitellään tuotteiden valintaperusteita. Niitä ovat muun muassa avanteen asento, vatsanpeitteiden muoto ja jäykkyys, avanteen esiintyöntymän laatu ja peristomaalisen alueen ääriviivat.

Kuvissa on eri vaihtoehtoja kuperista suojalevyistä, mukaan lukien suojarenkaan lisääminen järjestelmään. Niiden yhteydessä on esimerkit kliinisistä tapauksista, joissa kyseinen vaihtoehto voitaisiin valita – unohtamatta kuitenkaan sitä, että kliinikon pätevä arvio ja suositus tarvitaan.

Vieraile säännöllisesti Ammatilliset resurssit ‑osiossa ja tutustu tuoreimpiin potilasoppaisiin ja avanneleikkaustietoihin. Voit myös tutustua uuteen kaksiosaiseen, pehmeään kuperaan ihonsuojalevyymme tuotesivulla.