Seksi avanneleikkauksen jälkeen: hyödyllisiä vinkkejä

Oletko huolissasi siitä, miten avanne vaikuttaa seksielämääsi? Hyviä uutisia: ei välttämättä mitenkään. Lue tästä hyödyllisiä vinkkejä seksiin avanneleikkauksen jälkeen.

Sex after Ostomy Surgery - Do's and Don'ts

Lue lisää seksistä avanneleikkauksen jälkeen.

Seksielämä voi jatkua myös avanneleikkauksen jälkeen, jopa entistä parempana. Lue tästä käytännön vinkit seksiin toimenpiteen jälkeen.

Aloita hitaasti. Alussa seksiä on harrastettava rauhallisesti ja varoen. Muista hellyys ja romantiikka – ne sopivat erinomaisesti seksiin. Rakkaus, suuteleminen ja kosketus ovat tärkeitä seksuaalisuuden tekijöitä.

Älä tee turhia muutoksia. Miten ihmiset, joilla on avanne, harrastavat seksiä? Aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Useimmat tavanomaisista seksiasennoista ovat edelleen mahdollisia. Tärkeintä on, että seksi on mukavaa ja yksilöllisten mieltymystesi mukaista.

Tyhjennä pussi. Pussi kannattaa tyhjentää ennen seksiä. Se parantaa itseluottamustasi ja antaa mielenrauhaa.

Älä anna pussin tulla sinun ja kumppanisi väliin. Jos pussissasi ei ole mukavuutta parantavaa suojaa, voit käyttää seksin aikana puuvillasta valmistettua pussinsuojusta. Tämä estää pussia hiertämästä sinun ja kumppanisi ihoa. Toinen vaihtoehto on käyttää sisätaskulla varustettua avannepussille tarkoitettua vyötä. Vyö peittää pussin ja pitää sen lähellä vartaloasi. Saatavilla on myös erilaisia vaatteita, kuten vatsanauhoja, -vöitä ja avoimia alushousuja, joiden avulla pussi voidaan piilottaa seksin ajaksi.

Käytä vaatteita, joissa tunnet olosi mukavaksi. Monet naiset käyttävät silkkisiä tai puuvillaisia löysähköjä toppeja, jotka peittävät pussin. Tiettyjen avanteiden kohdalla voidaan käyttää myös pienempiä, huomaamattomampia pusseja.