Avannetta ympäröivä iho on tärkeää pitää hyvässä kunnossa

Ihon terveys on erittäin tärkeä asia avannepotilaalle, sillä avannetta ympäröivän ihon kunto voi vaikuttaa elämänlaatuusi. Lue lisää täältä.

Peristomal Skin - Here's Why You Need to Keep it Healthy

Avannetta ympäröivän ihon hoidon tärkeys.

Jos olet äskettäin käynyt läpi avanneleikkauksen, olet ehkä kuullut, kuinka tärkeää ihonhoito ja ihon terveys ovat. Saatat kuitenkin ihmetellä, mitä tekemistä avanteella on ihon kanssa. Iho on yllättävän tärkeä tekijä terveellisen, mukavan elämäntavan löytymisessä ja ylläpitämisessä avanneleikkauksen jälkeen.

Miksi? Koska avannetta ympäröivän ihon kunto voi joko helpottaa avanteesi hoitoa tai aiheuttaa elämänlaatua heikentäviä komplikaatioita.

Ihonhoito ehkäisee monia eri ongelmia
Avannetta ympäröivää ihoa kutsutaan peristomaaliseksi ihoksi. Tällä pienellä ihoalueella voi olla suuri vaikutus yleiseen terveydentilaasi ja hyvinvointiisi. Useimmilla avannepotilailla esiintyy peristomaalisia iho-ongelmia jossakin vaiheessa elämää. Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 75 prosenttia ihmisistä, joilla on avanne, kärsivät peristomaalisen ihon komplikaatioista. Tällaiset komplikaatiot voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia:

  • Vuoto
  • Kipu
  • Ärsytys, kutina ja yleinen epämukavuus
  • Epämiellyttävät hajut
  • Lisääntyneet terveydenhuoltokustannukset
  • Ongelmien ratkaisuun kuluva aika

 

Avannetta ympäröivän ihosi terveys ja edellä mainittujen ongelmien välttäminen on kuitenkin paljon sinusta itsestäsi kiinni.

Avannetta ympäröivän ihon riskitekijöitä
On tärkeää, että ymmärrät tarkalleen, millainen vaikutus avannetta ympäröivällä iholla on. Avannetta ympäröivän ihon kunto vaikuttaa suoraan siihen, kuinka hyvin ihonsuojalevy tarttuu ihoosi. Tämä voi vaikuttaa hyvinvointiisi, itseluottamukseesi ja paljon muuhun.

  • Ihon altistuminen avanne-eritteille on merkittävä komplikaatioriski.
  • Ihonsuojalevyn vaihtaminen liian usein voi vaurioittaa ihoa. Tätä komplikaatiota kutsutaan ihon rikkoutumiseksi.
  • Sekä vuodot että liian usein toistuvat ihonsuojalevyn vaihdot heikentävät ihonsuojalevyn mahdollisuutta toimia asianmukaisesti.
  • Komplikaatiot voivat vaurioittaa ihoasi entisestään, jolloin seurauksena voi olla ikävä noidankehä.

 

Sopiva, oikeista materiaaleista valmistettu ihonsuojalevy on tästä syystä hyvin tärkeä. Se suojaa ihoa avanne-eritteen aiheuttamalta ärsytykseltä ja vaurioilta. Lisäksi se auttaa pitämään avannesidoksen paikallaan.

Avannetta ympäröivän ihon komplikaatiot
Avannetta ympäröivän ihon komplikaatiot ovat niin yleisiä, että monet ihmiset uskovat niiden olevan pakollinen paha avanteen kanssa eläessä. Niin ei kuitenkaan ole. Komplikaatioiden aiheuttamaa kipua ja ongelmia ei tarvitse hyväksyä.

Aloita opettelemalla tärkeitä ihonhoitorutiineja. Huomioi ihonsuojalevyä valitessasi myös tuotteet, jotka sisältävät keramidia, jota esiintyy ihmisen ihossa luontaisesti, sillä niiden on osoitettu tukevan ihon terveyttä.