Avanne ja ihonhoitorutiini

Avannetta ympäröivän ihon pitäminen terveenä edellyttää yksinkertaista ihonhoitorutiinia. Lue vinkkejä avanteen ympärysihon komplikaatioiden ennaltaehkäisyyn.

Routine Ostomy Skin Care

Lue vinkkimme avanteen ympärysihon hoitoon.

Tee avanteen ympärillä olevan ihon tarkastamisesta osa päivittäistä avanteen hoitorutiiniasi. Lue kolme todistetusti toimivaa vinkkiämme avanteen ympärysihon komplikaatioiden välttämiseen.

  1. Avannetta ympäröivää ihoa kannattaa käsitellä mahdollisimman vähän. Ihon puhdistamiseen riittää useimmiten pelkkä vesi.
  2. Jos tarvitset saippuaa, käytä mietoa saippuaa, älä voiteita tai liuoksia, joista voi jäädä iholle jäämiä tai kalvo. Tämä voi estää ihonsuojalevyn kiinnitysainetta kiinnittymästä oikein.
  3. Seuraavia EI suositella avannetta ympäröivän ihon hoidossa: voidetta sisältävät saippuat, ihovoiteet, puuterit ja talkit, lasten puhdistuspyyhkeet, isopropyylialkoholi ja steroidilääkkeet tai -voiteet.

Tärkeintä on muistaa, ettei ihoärsytys ole normaalia. Jos ihosi punoittaa tai on rikkoontunut tai ärtynyt, ota yhteys pätevään terveydenhuollon ammattilaiseen, kuten avannehoitajaasi.